Luz Living

Om oss

Vad är pension eller äldreboende?

Pensionskonceptet är fortfarande i sin linda i södra Europa. Pensionbyar i till exempel Nordamerika, Australien och Sydafrika har funnits under en tid. Urbana pensionsvillkor är ganska väl etablerade på europeiska marknader som Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Dessa är oberoende levande "samhällen" som ofta är bostadslägenheter med få, om några, bekvämligheter eller tjänster på plats. Det gemensamma särdraget är att deras invånare ofta väljs ut och tas upp efter ålder (vanligtvis 50 eller 55+). Den demografiska, snarare än något specifikt inslag i utvecklingen, skapar prispremien. För att kompensera är platsval vanligtvis strikt för att säkerställa att alla ligger inom kort avstånd från kollektivtrafik och lokala bekvämligheter.

Luz Living tar begreppet självständigt boende i Europa ett steg längre. Riktad till den kräsna pensionären eller pre-pensionären, som vill ha tillgång till en rad bekvämligheter på plats men också vara inom gångavstånd från allt som en lokal stad har att erbjuda, är Luz Living en gemenskap inom ett samhälle. Invånare från hela världen kommer att bilda varaktiga vänskap i en säker villa av likasinnade individer, vanligtvis aktiva och med en känsla av äventyr, samtidigt som de förblir helt integrerade med den lokala staden där de bor. Och gångavstånd till en toppstrand, en helt unik situation.

Medan antalet pensionbyar i Storbritannien och andra europeiska länder ökar, är det fortfarande svårt att hitta kvalitetspensionsplatser, utformade speciellt för seniorer / pensionärer och som driver en rad oberoende boendealternativ, i södra Europa och sällsynta i Portugal. De mycket begränsade alternativen är ofta på avlägsna platser som är långt ifrån bekvämligheter och / eller oåtkomliga. CCRCs (fortsatta vårdpensionssamhällen), som nyligen har "omvandlats" till Life Plan Communities på platser som USA, är specialbyggda samhällen som tillgodoser invånare från självständigt boende, genom hjälpbostad och slutligen i en vårdfas av vistelser på boende . Det allmänna särdraget med en CCRC är att de vanligtvis är byggda över ett stort område (eller flera faser i ett stort tornblock), för att tillåta att varje "steg" i pensionsboendet byggs i ett separat område för att inte orsaka obehag mellan boende med olika krav.

I Europa tenderar bostadsrätter eller ”byar” att vara mindre och det är därför sällsynt att hitta ett flerfas erbjudande i en fastighet eller till och med på plats. Eftersom rörlighet och tillgänglighet över tid blir en utmaning är utmaningen att skapa väl utformade pensionssamhällen som gör det möjligt för invånarna att åldras utan att tvingas lämna, helt enkelt för att de är tio år äldre och behöver lite hjälp, eller det finns trappor, eller lägenheterna är byggda över två våningar. Luz Living eliminerar alla dessa frågor genom att vara utformad för aktiva pensionärer men erkänner att en dag vi alla åldras och inte vill tvingas ut ur våra hem eftersom de inte längre är rätt för oss !.

De flesta oberoende (icke-vård) långsiktiga äldre platser har en exklusivt försäljningsbaserad modell och hyresmodeller eller de som erbjuder både hyres- eller köpalternativ är fortfarande få och långt ifrån. Genom att skapa ett lyxerbjudande erbjuder Luz Living unika möjligheter för både invånare och investerare. Den senare kan köpa med vetskapen om att det kommer att finnas efterfrågan från äldre med bra pensioner som föredrar att hyra i pension. Dessa människor är villiga att betala en premie för rätt, oberoende levande samhälle.

En punkt om terminologi: termerna pensionering och äldreboende används omväxlande. I Europa är pensionering ofta förknippad med inaktivitet och en "långsammare" existens. Användningen av termen "senior", "silvergenerering" eller till och med "50+" har varit försök att motsäga denna bild av pension. I USA är ordet ”senior” till exempel förknippat med vård. Pensionering är att föredra. Att se bortom detta kulturellt nyanserade språk förkroppsligar detta projekt: Luz Living är för alla som anser sig självständiga, äventyrliga, samhällsälskande. Ålder är inte en faktor, även om det är troligt att de flesta invånare kommer att vara för pensionärer eller pensionärer. Framför allt är våra invånare tillräckligt självmedvetna för att känna igen fördelarna med bra design: full tillgänglighet så att alla utrymmen utanför och inne i din egen lägenhet kan nås utan att behöva gå uppför trappor, bra externa utrymmen med sol exponering men också skapa skugga för skydd mot midtsolen, visuell hjälp för inomhusutrymmen som inte har naturligt ljus (som korridorer), laddpunkter för elbilar, för att bara nämna några.

Oavsett om du är veterinär i tennis, en del som sitter i rullstol på grund av en olycka, en musikalisk kompositör med svag syn eller någon som gillar att titta på solnedgången från bekvämligheten på sin egen privata terrass medan du minglar med medborna i ägarna - lounge och gå in i staden för en måltid, när Covid-19 tillåter det, följt av en glass längs strandpromenaden, är Luz Living något för dig. Och när du börjar behöva en sjukgymnast för att göra lite arbete på en ont i ryggen, kommer en apotekare in för att ge dig några råd om ditt kolesterolläkemedel som heter annorlunda i Portugal än i ditt ursprungsland, kommer Luz Living att anpassa sig till din behov: boka ett behandlingsrum och använda det som ett läkarmottagningsrum!

Om oss


Luz Living är det första projektet för den nya utvecklaren Quality Living Algarve Lda, grundat av ett konsortium av erfarna investerare och utvecklare, alla med intresse för senior- och pensionssektorn. Bolagets aktieägare representerar sju nationaliteter, varav de flesta har ett historiskt eller växande intresse för Sydeuropas popularitet som pensionsdestination. Mellan dem har aktieägarna utvecklingskompetens på fyra kontinenter inklusive specifik erfarenhet av godkännande, utveckling och försäljning av bostadsprojekt i Portugal. Det viktigaste för invånarna är att denna expertis kommer att säkerställa att ett tjänstledat erbjudande kommer att vara en viktig skillnad i Luz Living-projektet. Invånarna kommer att ha tillgång till en plocklista över tjänster som levereras via en conciergetjänst.

Projektet har motiverats och investerarna / aktieägarna samlats av Senior Living Villages (under dess varumärken Portugal och Algarve Senior Living ), ett europeiskt företag som fokuserar på att tillhandahålla lösningar för den oberoende pensionsmarknaden (i stort sett 50+). Kunder kommer från mer än 25 länder över flera kontinenter. Kunderna inkluderar en rad utländska pensionärer på deltid och heltid, inklusive många som ansöker om uppehållstillstånd via D7-visumet (självförsörjningsvisum) eller Golden Visa (uppehållstillstånd via investering). Företaget driver en modell som inkluderar både fastighetsförsäljning och långtidsuthyrning. Det kommer att utnyttja denna omfattande, beprövade erfarenhet för att stödja en gedigen intäktsgenererande modell för Luz Living-investerare som vill generera konsekventa långsiktiga intäkter i en tid då turistmarknaden är under stort tryck.

Vår typiska kund är en aktiv pensionär med flera intressen och ser fram emot att välkomna sin familj i sitt nya hem i solen. Till och med den oberoende senioren kommer att behöva hjälp någon gång, och över tid är det möjligt att via lokala partnerskap tillhandahålla läkarvård eller senare tjänster. Vi förväntar oss att invånarna ska åldras graciöst, och att Luz Living fortsätter att vara en anpassningsbar långsiktig lösning som inte kräver nedskärningar, storleksändring eller tvingad flytt.

Kontaktinformation:

  • Adress: Largo Heliodoro Salgado, Ed. Vista Rio, 1ºC 8500-537, Portimão, Portugal
  • Mobile:(+351) 925 130 169
  • Mail: info@luz-living.com
  • Telefon: (+44) 208 144 7558